Vermiste agent Friso Wouda levenloos aangetroffen in Zandvoort

 

Zandvoort – Zaterdag omstreeks 13:00 uur is de vermiste politieagent Friso Wouda uit Groningen levenloos aangetroffen in een hotel in Zandvoort. Op dit moment wordt door de Rijksrecherche en een Forensisch opsporingsteam uit de politieregio Kennemerland onderzoek gedaan.

Voorlopige resultaten
Voorlopige resultaten wijzen op zelfdoding waarbij het slachtoffer gebruik heeft gemaakt van zijn eigen dienstwapen.Zoals gebruikelijk is de politie, uit piëteit met de nabestaanden, terughoudend in het verstrekken van informatie in geval van zelfdodingen. Daarom worden ook geen nadere details bekend gemaakt.

Zoektocht
Friso werd sinds dinsdagmorgen 31 januari vermist. Sindsdien werd er met man en macht naar hem gezocht. Dit leidde echter niet tot informatie over zijn verblijfplaats. Het onderzoeksteam had geen concrete informatie over de aanleiding van Friso’s verdwijnen. Het laatste contact met Friso is maandag 30 januari geweest. Hij verscheen die avond niet op zijn werk voor zijn nachtdienst bij de politie in Delfzijl. De agent is dinsdagochtend voor het laatst gezien bij een pinautomaat en bij een supermarkt bij het A-kerkhof in Groningen. Sindsdien ontbrak elk spoor.