Zoekactie na oog-in-oog met inbreker in woning Zandvoortselaan Heemstede

 

Heemstede – Bewoners van de Zandvoortselaan in Heemstede stonden woensdagmiddag oog in oog met een inbreker. De vrouw des huizes kwam omstreeks 16.10 uur thuis en kreeg de voordeur niet helemaal open. Al snel bleek waarom: een onbekende man stond achter de deur, met in zijn handen tassen vol met uit de woning gestolen spullen.

De man probeerde weg te komen, de mannelijke bewoner probeerde hem nog tegen te houden maar de inbreker wist zich los te rukken.

Hij liet de buit achter en ging er rennend vandoor in de richting van de Vondelkade. Om te voorkomen dat de man via het nabij gelegen station per trein op de vlucht zou slaan werd het treinverkeer bij het station van Heemstede tijdelijk stilgelegd. Politieagenten kamde de trein uit maar hier bleek de inbreker helaas niet in te zitten. Ook in de buurt werd de man helaas niet meer aangetroffen.

Er is een summier signalement bekend van de man: hij is tussen de 40 en 50 jaar oud, fors postuur en heeft een opvallend scheef oog.

Mensen die getuige zijn geweest of aanslaan op het signalement worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heemstede, via 0900-8844.