Brandje in dugout met paar emmers water geblust

 

Haarlem – De brandweer en politie kregen vrijdagavond de melding dat er in de Spoorwegstraat een voertuig in de brand zou hebben gestaan. De melder gaf rond kwart over negen aan dat er geen brand meer was, maar dat het alleen nog rookte waardoor de brandweer en politie zonder zwaailichten en sirenes richting de Spoorwegstraat gingen. Bij aankomst was het even zoeken waar het exact was.

Uiteindelijk kwam de melder naar de brandweerwagen toe en wees de exacte plaats aan. Daaruit bleek dat er enige spraakverwarring was geweest tussen een dugout en auto; er bleek namelijk een klein brandje in een dugout gewoed te hebben.

Met een paar emmers water werd de smeulende boel nog nageblust waarop het werk er voor de brandweer weer op zat. Tien minuten later konden de brandweer en politie weer hun weg vervolgen.