Brandweer redt poes uit hoge boom in Haarlem

 

Haarlem – De brandweer is zaterdagmiddag in actie gekomen voor een poes welke al enkele uren hoog in de boom zat. Bezorgde buurtbewoners besloten rond kwart over vier de brandweer te bellen om te vragen of zij de poes uit de boom wilde halen.

Nog geen tien minuten later stond de ladderwagen in de Schouwtjeslaan. Een brandweerman ging in het bakje van de ladderwagen omhoog om de poes uit de boom te halen. De poes liet zich echter niet makkelijk pakken. Toen de brandweerman de poes bijna te pakken had, besloot de poes om naar het uiterste puntje van de andere kant van de boom te gaan.

De ladderwagen moest hierdoor een paar meter verzet worden om bij de poes te kunnen komen. Toen de brandweerman weer omhoog ging probeerde de poes nog verder in de boom te klimmen maar toen deze op het uiterste puntje van een tak zat kon deze geen kant meer op. Met de nodige moeite werd de poes vervolgens onder luid gejuich van toekijkende kinderen uit de boom gehaald.

Een buurtbewoner nam de poes van de brandweerman aan en zal deze in de loop van de avond naar zijn eigen baasje brengen.