Drie gewonden bij frontale botsing op Kanaalweg in Beverwijk

 

Beverwijk – Bij een verkeersongeval in Beverwijk zijn maandagmiddag drie gewonden gevallen. Het ongeval vond rond half vijf plaats op de Kanaalweg – N246. De bestuurder van de bestelauto wilde ondanks een inhaalverbod zijn voorganger inhalen maar kon niet meer op tijd zijn tegenligger ontwijken. Een frontale aanrijding was het gevolg.

Doordat de tegenligger vol op zijn remmen trapte botste een daarachter rijdende auto weer tegen zijn voorganger aan. Deze kwam vervolgens op zijn zij in de sloot te liggen.

Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter uit Amsterdam, rukten direct met groot materiaal uit. De brandweer is geruime tijd bezig geweest om de bestuurder van de bestelauto uit zijn wagen te knippen. Het motorblok van de auto kwam door de botsing in de sloot te liggen.

Alle drie de gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg. De politie is een sporenonderzoek gestart. De N246 was door het ongeval tot in de loop van de avond gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer.