Zeer grote brand bij recyclingbedrijf in Velsen-Noord [update]

 

Velsen-Noord – Bij het bedrijf Van Gelder Recycling Groep aan de Corverslaan in Velsen-Noord is zaterdagmiddag rond 13:15 uur een grote brand uitgebroken. De brand is inmiddels opgeschaald naar Grip2 en gaat gepaard met een flinke rookontwikkeling.

In alle loodsen, op één na, woedt brand en moeten inmiddels als verloren moeten worden beschouwd. Omdat het gaat om samengeperst papier kan het dagen tot enkele weken duren voordat de brand volledig uit is.

Momenteel wordt er ingezet op het voorkomen van verdere uitbreiding van de brand door middel van een “buitenaanval”. De brandweer verwacht dat over enkele uren het sein brandmeester kan worden gegeven. Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand in het bedrijf aanwezig.

Uit voorzorg dient men in de omgeving van de Corverslaan ramen en deuren gesloten te houden. Bestrijding van de brand is volop bezig, er zijn geen gewonden, geen ontploffingsgevaar en rookontwikkeling neemt af, aldus voorlichting VRK.

Wijkagenten geven via twitter het advies om ramen en deuren in de omgeving gesloten te houden. Zet ook ventilatiesystemen uit. Het advies van de politie is om niet naar de brand toe te komen.