Grote brand verwoest villa in Aerdenhout; kunstwerken gered

 

Aerdenhout – Een grote brand heeft zaterdagnacht een villa aan de Boekenroodeweg in Aerdenhout verwoest. Om even voor middernacht werd de brandweer gealarmeerd. Al snel schaalde de brandweer op naar een zeer grote brand waarop diverse eenheden uit de regio ter plaatse kwamen.

De brand is vermoedelijk ontstaan in de schoorsteen. Een buurman liet weten dat de bewoners net een maand weg waren geweest en vandaag voor het eerst terug waren in de woning. De bewoner had de openhaard aangestoken en vond het al wat vreemd ruiken, waarop hij de ramen had open gezet om de woning te luchten. Na enige tijd nam de man toch maar buiten een kijkje, en zag dat het dak in de brand stond.

De brandweer had in eerste instantie moeite met het blussen van de brand gezien er weinig bluswater beschikbaar was. Met een groot watertransport is uiteindelijk een verbinding gelegd om over voldoende bluswater te beschikken.

Door de snelle uitbreiding in het rieten dak kon de brandweer niet meer voorkomen dat het hele rieten dak in vlammen op ging. Wel wisten de brandweerlieden nog diverse grote kunstwerken en belangrijke papieren in veiligheid te brengen.

De brandweer is nog de gehele nacht bezig geweest met het blussen van de brand. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Zie ook:
Schade aan door brand verwoeste villa Aerdenhout overdag goed te zien