Omgeving afgezet na storing in CO leiding Hoofddorp

 

Hoofddorp – In de Lutkemeerstraat zijn de hulpdiensten woensdagavond geruime tijd bezig geweest met een CO lekkage. Rond kwart over tien hoorde een buurtbewoonster welke haar hondje aan het uitlaten was een sissend geluid uit een leiding komen waarop ze besloot de hulpdiensten te waarschuwen.

De brandweer kwam ter plaatse om op onderzoek uit te gaan. Uit metingen bleek dat er inderdaad een gevaarlijke concentratie CO rondom de leidingen hing waarop de omgeving door de politie is afgezet. De ROGS (Regionaal Officier Gevaarlijke Stoffen) van de brandweer kwam ter plaatse om nader onderzoek te verrichten.

Ondertussen kwamen ook medewerkers van het energiebedrijf Liander ter plaatse om nader onderzoek te verrichten. Hieruit bleek dat er eerder op de dag werkzaamheden hadden plaats gevonden aan de leiding, welke van Rotterdam naar Amsterdam loopt, en hier vermoedelijk iets mis was gegaan. De monteur werd gebeld en gevraagd om ter plaatse te komen.

Uiteindelijk bleek een defecte magneetklep de oorzaak te zijn van het sissende geluid. De monteur heeft ervoor gezorgd dat de lekkage is afgesloten en zal morgen verder onderzoek verrichten. Rond half twee konden alle hulpdiensten weer terugkeren en werd de afzetting opgeheven.