Scooterrijder ernstig gewond bij ongeval op Groningenlaan Haarlem

 

Haarlem – Een 18-jarige Haarlemse scooterrijder is woensdagavond om even voor negen uur zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Groningenlaan. Door nog onbekende oorzaak kwam de scooterrijder ten val en liep daarbij ernstige verwondingen op. Een traumateam werd opgeroepen om het ambulancepersoneel te assisteren.

Ambulancebroeders verleende de gewonde jongen eerste zorg. Het traumateam, dat per helikopter ter plaatse kwam en bij de Molenplas landde, heeft het ambulancepersoneel bijgestaan. De gewonde jongen is even later per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij verder zal worden behandeld.

De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) van de politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval. Door het sporenonderzoek was de Groningenlaan richting de Europaweg nog geruime tijd afgesloten voor het verkeer.