Veel schade na keukenbrandje in woning aan de Zuidpolderstraat Haarlem

 

Haarlem – In een woning in de Oude Amsterdamsebuurt is vrijdag aan het einde van de middag een brandje uitgebroken. Rond kwart over vijf werden de hulpdiensten gealarmeerd en rukte twee brandweerwagens, een ambulance en de politie uit naar de Zuidpolderstraat. De brand was in de keuken ontstaan en zorgde voor veel rookontwikkeling.

De brandweer is bij aankomst direct begonnen met blussen. De bewoners zijn bij de buren opgevangen en door het ambulancepersoneel nagekeken wegens rookinhalatie. Uiteindelijk hoefde er gelukkig niemand mee naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

De brandweer had de brand snel onder controle, maar de schade aan de keuken was groot. Met een grote overdrukventilator is de rook uit de woning geblazen. De Zuidpolderstraat was door het incident enige tijd afgesloten voor het verkeer.