Vier gewonden bij brand op woonwagenkamp in Amsterdam

 

Amsterdam – In een schuur op een woonwagenkamp aan de Ringvaartdijk in Amsterdam is woensdagavond brand ontstaan. De brand werd rond kwart over tien ontdekt waarop meerdere brandweervoertuigen richting de Ringvaartdijk gingen. Bewoners probeerde direct een caravan welke naast de schuur stond te verplaatsen om te voorkomen dat deze ook in vlammen op zou gaan.

De brandweer is bij aankomst direct begonnen met het blussen van de brand. Meerdere ambulances kwamen ter plaatse omdat enkele personen rook hadden ingeademd. Een agent liet weten dat er uiteindelijk vier personen wegens rookinhalatie naar het ziekenhuis zijn overgebracht voor verdere zorg.

De brandweer is nog geruime tijd bezig geweest met het nablussen. Tot die tijd moesten bewoners van naastgelegen caravans tijdelijk buiten staan of elders onderdak zoeken.

De verplaatste caravan liep door de brand ook schade op, maar erger werd voorkomen door het optijd verplaatsen.