Drie personen te water door omgeslagen roeiboot in Haarlem

 

Haarlem – Een roeiboot met daarin drie personen is woensdagmiddag omgeslagen. Dat gebeurde in het water langs de Stadsschouwburg aan het Wilsonsplein. Meerdere politie-eenheden, ambulances en de brandweer rukte uit om hulp te verlenen. Politieagenten waren snel ter plaatse en hebben de drie personen uit het water getrokken.

Onder een afdakje bij de schouwburg werden de drie personen tijdelijk opgevangen in afwachting van de ambulances. De slachtoffers kregen vervolgens een speciaal folie om zich warm te houden en zijn overgebracht naar het politiebureau voor een warme douche. Niemand raakte gelukkig gewond.

Duikers van de brandweer hebben omgeslagen de roeiboot weer overeind geholpen en het water uit de boot geschept. De boot is vervolgens meegenomen door andere roeiers.