Fietsster(86) overleden bij botsing met auto op Verspronckweg in Haarlem

 

Haarlem – Een 86-jarige Haarlemse vrouw is maandagmiddag in het ziekenhuis overleden na een aanrijding met een auto. Het ongeval vond rond kwart voor vier plaats op de Verspronckweg, ter hoogte van de Kleverparkweg waarbij zij ernstig gewond raakte. Gezien de ernst van de verwondingen van de vrouw werd ook een traumahelikopter gealarmeerd.

Toegesnelde hulpverleners hebben eerste hulp verleend aan de vrouw. De vrouw is na de eerste zorg per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De arts van de traumahelikopter is met de ambulance meegereden om de vrouw onderweg te verzorgen. Aan het einde van de middag is de vrouw in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.

De VOA(Verkeers Ongevallen Analyse) is ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen naar de toedracht van het ongeval. De Verspronckweg was hierdoor enige tijd gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer.