Gewonde bij kop-staartbotsing op Westelijke Randweg

 

Haarlem – Twee auto’s zijn dinsdagavond tegen elkaar aangereden op de Westelijke Randweg. De kop-staartbotsing vond om even voor half elf plaats voor de kruising met de Pijlslaan in de richting van Heemstede. Vermoedelijk moest de voorste automobilist voor een rood verkeerslicht remmen en werd dit te laat opgemerkt door de daarachter rijdende auto.

Een botsing was het gevolg. De vrouw in de voorste auto had door de klap last van haar nek. Zij is met hulp van de ambulancebroeders voorzichtig uit haar auto gehaald en in de ambulance nagekeken.

De gealarmeerde brandweer hoefde niet ter plaatse te komen. De twee beschadigde auto’s zijn later op de avond door een bergingsauto weggesleept.

Update:
De bestuurder van de achterste auto, 43-jarige Hoofddorper, werd de bestuurder even afgeleid door zijn gsm die afging en botste daardoor achterop een auto die voor het verkeerslicht stond te wachten. De bestuurster hiervan, een 40-jarige Nieuw-Vennepse, is ngekeken door ambulancepersoneel in verband met nekklachten maar hoefde niet vervoerd te worden naar een ziekenhuis.

De 43-jarige Hoofddorper bleek na een blaastest teveel alcohol te hebben gedronken. Hij blies ruim twee keer de toestane hoeveelheid. De verdachte is aangehouden en verhoord. Hierna is hij weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.