Politie-inval in koffiehuis aan de Zomervaart in Haarlem

 

Haarlem – De politie heeft woensdagavond vijf verdachten aangehouden naar aanleiding van overlastmeldingen rondom een koffiehuis aan de Zomervaart. De politie is een onderzoek gestart na meldingen over mogelijke illegale activiteiten die in en rondom het koffiehuis zouden plaatsvinden.

De aangehouden mannen worden o.a. verdacht van overtreding van de Opiumwet. Er zijn verdovende middelen in beslag genomen. Hoeveel is nog niet bekend. Vijf verdachten zijn op dit moment ingesloten. De politie zet het onderzoek voort

In het onderzoek is nauw samengewerkt met de gemeente, vertegenwoordigers van de gemeente waren dan ook bij de actie van woensdagavond aanwezig.

Update donderdag: Burgemeester sluit café
Burgemeester Schneiders heeft met onmiddellijke ingang Café Nador, gevestigd op de Zomervaart 142 te Haarlem, in verband met overtredingen van de Opiumwet gesloten. Gisteravond heeft de politie een inval gedaan waarbij zowel hard- als softdrugs zijn aangetroffen. De politie heeft enkele aanhoudingen verricht. In de komende weken zal burgemeester Schneiders – zodra hij een uitgebreide rapportage van de politie heeft ontvangen – de duur van de sluiting bepalen.

De burgemeester wenst krachtig op te treden tegen ondernemingen waar drugs wordt afgeleverd en verhandeld. Handel in softdrugs wordt alleen toegestaan in door de burgemeester gedoogde coffeeshops. Harddrugs wordt in geen enkel bedrijf toegestaan.