Automobilist ernstig gewond na botsing met pijler A9 Zwanenburg

 

Zwanenburg – Een automobilist is in de nacht van donderdag op vrijdag ernstig gewond geraakt bij een botsing. Om even voor half vier kwam de melding bij de hulpdiensten binnen dat er een automobilist tegen een pijler van de A9 was aangereden. Het ongeval vond plaats op de Zwanenburgerdijk.

Hulpdiensten, waaronder het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam, rukten uit om hulp te verlenen. De gewonde bestuurder, 47-jarige man uit Zwanenburg, is na de eerste zorg per ambulance onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere zorg.

De auto liep door de harde botsing flinke schade op. De VOA(Verkeers Ongevallen Analyse) is ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen naar de toedracht van het ongeval. De Zwanenburgerdijk was hierdoor enige tijd gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer.