Bevrijdingspop 2012 trekt 130.000 mensen naar de Haarlemmerhout

 

Haarlem – De weersverwachting was kou, maar dat weerhield ruim 130.000 mensen er niet van om deze middag naar de Haarlemmerhout te komen. Tijdens de aftrap van Wooden Saints begon het al vol te lopen en tegen de tijd dat Spinvis op het podium klom leek er geen doorkomen meer aan. Het publiek werd tussen de optredens warm gehouden door Speelman en Speelman en bleef daardoor tot de afsluiter op het Vlooienveld.

Terwijl op het Houtpodium werd teruggegrepen op het verleden door de stijl van Rilan & The Bombardiers en de Sheepdogs en de optredens van Echo & The Bunnymen en Kid Creole en zijn immer sexy coconuts, kwam de modernere muziek meer aan het bod in het Frederikspark.

De vette Nederhop welke de Jeugd van Tegenwoordig vol overtuiging brachten op het Houtpodium verzorgden Gers Pardoel en daarna Sef in het Frederikspark. Rebel Soul Collective en Bart B More veranderden daarna de ruimte voor het Jupilerpodium in een kolkende dansende massa.

Bevrijdingspop kijkt terug op een zeer geslaagde 32ste editie waarbij het hoogtepunt gevormd werd door het optreden van Nick en Simon die om 5 voor 5 de vrijheid doorgaven aan heel Nederland in een live-schakeling met alle 14 bevrijdingsfestivals en indrukwekkende toespraken van Linda Barry, Marlies Dijkstra en Nel Opmeer.