Brandweer Hillegom viert 85-jarig bestaan met open dag

 

Hillegom – Op 12 mei was het dan zover, de brandweer Hillegom vierde haar 85-jarig bestaan door middel van een open dag. De open dag werd extra kracht bijgezet door een optocht door Hillegom met diverse moderne en historische brandweer voertuigen. Na een hoop kabaal werd de dag begonnen met een openingswoord door dhr. Ron Sikking (plaatsvervangend clustercommandant) en dhr. Broekhuis (burgemeester van Hillegom). Na een officiĆ«le handeling kon de dag van start gaan.

Gedurende de dag waren er meerdere demonstraties van de jeugdbrandweer, een demonstratie Technische Hulpverlening & een demonstratie brand met blusmiddelen. Grote publieksattracties waren de rondritten in brandweervoertuigen en de ladderwagen om het terrein te overzien. Ook binnen was er van alles geregeld en stonden er meerdere informatie stands.