Brommerrijder ernstig gewond bij crash na politieachtervolging in Haarlem

 

Haarlem – De bestuurder van een brommer is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een politieauto na een achtervolging. Rond half vier werd de brommer achtervolgd, toen het op de Paul Krugerkade mis ging. De man wilde vanuit het Nelson Mandelapark linksaf de Paul Krugerkade oprijden, maar kwam in botsing met een politieauto.

Gezien de hoge snelheid waarmee de bestuurder van de brommer reed kwam hij met een harde klap tegen de politieauto aan. Meerdere ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse om de gewonde man aan zijn verwondingen te helpen.

Na de eerste zorg is de man per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

De VOA(Verkeers Ongevallen Analyse) is ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen naar de toedracht van het ongeval. De Paul Krugerkade was hierdoor geruime tijd afgesloten voor het verkeer.

===

Op zaterdagmiddag raakte een 20-jarige man uit Haarlem gewond bij een aanrijding op de Paul Kr├╝gerkade in Haarlem. De man reed op een snorfiets op de Oudeweg in Haarlem. Een motoragent wilde de man laten stoppen nadat deze door een rood verkeerslicht was gereden. Toen de man naar zijn rijbewijs werd gevraagd, reed hij weg en vluchtte met zijn snorfiets het Nelson Mandelapark in. Hierbij gevolgd door de motoragent.

Een politiesurveillance, die ook naar de snorfietser op zoek was, reed over de Paul Kr├╝gerkade op het moment dat de snorfietser juist op deze plaats het park verliet. De snorfietser en de politieauto kwamen met elkaar in botsing. Hierbij kwam de man ten val en liep letsel op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het VUziekenhuis in Amsterdam. In het ziekenhuis doorzocht de politie een tas van de man. Hierin werd een vuurwapen aangetroffen.

Aanvankelijk leek het letsel ernstig, later op de avond werd de man alweer uit het ziekenhuis ontslagen met een hersenschudding.
Aangezien een politieauto bij het ongeval betrokken was, wordt een onderzoek naar de toedracht van het ongeval ingesteld door de Rijksrecherche. Een technisch onderzoek naar het ongeval wordt uigevoerd door de politie Amsterdam-Amstelland.