Drie aanhoudingen bij poging diefstal diesel in Vijfhuizen

 

Vijfhuizen – De politie hield zaterdagmorgen drie mannen aan op verdenking van een poging om diesel te stelen. Omstreeks 02:30 uur controleerden politiemensen de bestuurder van een auto op de kruising van de Zwanenburgerdijk en de Spaarnwouderweg in Vijfhuizen. De bestuurder gaf aan dat hij daar stond omdat zijn tank leeg was. Omdat de politie het niet vertrouwde, bleven zij in de buurt.

Kort nadat zij een hond hoorden aanslaan, zagen zij twee mannen aan komen lopen die in de stilstaande auto stapten. Met behulp van een politiehond kon de politie een spoor volgens die van de mannen in de richting van een shovel op een bedrijfsterrein liep. Bij de shovel lag een slang waarmee was geprobeerd diesel uit de brandstoftank te halen.

Het vermoeden bestond dat de verdachte een jerrycan het water in hadden gegooid. Duikers van de brandweer kwamen ter plaatse om hier naar opzoek te gaan.

De mannen, Roemenen van 27, 30 en 36 jaar oud, werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.