Persoon aangehouden bij autobrand in Haarlem-Schalkwijk

 

Haarlem – Bij een autobrand in Schalkwijk is in de nacht van donderdag op vrijdag een persoon aangehouden door de politie. Om een uur werd de beginnende brand aan de Professor Donderslaan ontdekt door een voorbijganger die vervolgens de hulpdiensten alarmeerde.

Politie en brandweer waren snel ter plaatse en konden voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. De brandweer heeft de auto geblust.

Diverse politie-eenheden zijn in de omgeving opzoek gegaan naar de dader. Enige tijd later werd door agenten op de Aziƫweg een persoon gezien welke de brand vermoedelijk heeft aangestoken. De jongen is direct gearresteerd en meegenomen door de politie naar het bureau voor nader onderzoek. Hieruit zal moeten blijven of hij daadwerkelijk verantwoordelijk is voor deze autobrand, en mogelijk meerdere autobranden.

Een bergingsauto heeft de auto in de loop van de nacht weggesleept. De Forensische Opsporing van de politie is ter plaatse gekomen om achtergebleven sporen te onderzoeken.

De afgelopen maanden zijn er al tientallen auto’s verwoest of zwaar beschadigd geraakt door autobranden in Haarlem.