video: Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding op het Leidseplein

 

Haarlem – Een politieagent heeft dinsdagmiddag op het Leidseplein in Haarlem een waarschuwingsschot gelost bij een aanhouding. Even na 12:00 uur wilden agenten twee mannen in een auto aanhouden, omdat zij verdacht werden van drugshandel. De mannen waren niet van plan zich te laten aanhouden en probeerden op de agenten in te rijden. Een agent loste daarbij een waarschuwingsschot.

De 19-jarige bestuurder uit Zandvoort kon worden aangehouden, de bijrijder is er te voet vandoor gegaan en wordt gezocht. Een politiehelikopter is ingezet om de voortvluchtige crimineel te pakken te krijgen.

Het betreft een jongen van ongeveer 19 jaar oud met kort donker opgeschoren haar. De politie roept mensen op te bellen als zij hem mogelijk gezien hebben. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Niemand raakte gewond.