Woning aan het Kenaupark ontruimd wegens opengedraaide gaskraan

 

Haarlem – De politie is vrijdagavond om even over middernacht met meerdere eenheden naar het Kenaupark gegaan. In een woning was iets aan de hand. Omdat het vermoeden bestond dat er ook gas in de woning aanwezig was, kwam de brandweer ter plaatse om de boel te inspecteren.

De overige bewoners van de woning werden buiten tijdelijk opgevangen door politieagenten. De brandweer is de woning ingegaan en constateerde dat er inderdaad gas in de woning aanwezig was. De oorzaak was een opengedraaide gaskraan, welke vervolgens door de brandweer weer is dichtgedraaid.

De politie heeft de bewoner meegenomen naar het politiebureau. De dierenambulance kwam ter plaatse om het hondje van de bewoner mee te nemen. Het hondje is overgebracht naar het asiel in Zandvoort en zal daar zolang de bewoner nog op het politiebureau zit verzorgd worden.

De overige bewoners konden nadat de woning geventileerd was weer terug naar binnen.