Arrestatieteam ingezet bij aanhouding van verwarde man in Lijnden

 

Lijnden – De hulpdiensten zijn donderdagavond enkele uren bezig geweest bij een woning aan de Raasdorperweg in Lijnden. Rond kwart voor elf kreeg de politie de melding dat er een verwarde man in de woning aanwezig zou zijn. Agenten troffen bij aankomst een brandende gasfles aan welke voor de garagedeur stond.

Omdat de man mogelijk vuurwapengevaarlijk was en zichzelf of iemand anders iets aan wilde doen, hebben agenten in kogelwerende vesten de woning omsingeld. Een arrestatieteam werd opgeroepen om de man te overmeesteren en aan te houden.

In afwachting van het arrestatieteam werd de straat afgesloten voor het verkeer en omstanders. De brandweer stond paraat om in te kunnen grijpen voor het geval dat het mis zou gaan.

Uiteindelijk werd de man, net voordat het arrestatieteam de woning wilde binnen vallen, een eindje verderop lopend aangetroffen door agenten. De man is aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Agenten hebben de woning hierna nog volledig doorzocht, maar troffen geen bijzonderheden aan.

Om kwart over een konden de hulpdiensten weer terugkeren.