Fietser ernstig gewond na aanrijding met auto op Oudeweg in Haarlem

 

Haarlem – Een fietser is donderdag aan het einde van de middag ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Oudeweg in Haarlem. Omstreeks kwart over vijf wilde de fietser vanuit de Ingineur Lelyweg de Oudeweg oversteken, maar kwam daarbij in botsing met een auto. Gezien de ernst van de verwondingen werd ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam opgeroepen.

Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend en zijn later bijgestaan door het personeel van de traumahelikopter, welke even verderop op een stuk gras landde. Het slachtoffer is na de eerste zorg onder begeleiding van enkele politiemotoren met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De VOA(Verkeers Ongevallen Analyse) is ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen naar de toedracht van het ongeval. De Oudeweg was hierdoor enige tijd gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer.