Grappenmakers plaatsen nep-bom in Ikea Haarlem

 

Haarlem – Hulpdiensten zijn zaterdagmiddag in actie gekomen nadat een medewerker van de Ikea een verdacht pakketje in de winkel had gevonden. Rond half vier werd het pakketje door de medewerker aangetroffen en heeft het direct in een afgesloten gedeelte van de winkel gelegd.

Hulpdiensten kwamen ter plaatse om op onderzoek uit te gaan. Omdat het pakketje verplaatst was naar een afgelegen terrein hoefde de winkel niet ontruimd te worden. De brandweer en ambulance verzamelden op een naastgelegen terrein van Connexxion, om onnodige paniek te voorkomen.

Een woordvoerster van de politie liet weten dat het pakketje doelbewust was neergelegd om commotie te veroorzaken. Het pakketje zag er verdacht uit, maar bleek uiteindelijk geen gevaar op te leveren. De politie zal onderzoek doen om de dader(s) te achterhalen.

Rond half vijf konden de hulpdiensten weer vertrekken.