Haarlem ShoppingNight 2012

 

Haarlem – Op donderdagavond 7 juni stond de Haarlemse binnenstad volledig in het teken van de derde editie van de Haarlem ShoppingNight. Dit jaar was het thema ‘tijd’. Er kon tot middernacht volop worden geshopt en geprofiteerd van aantrekkelijke kortingen. Esther Brasser, directeur City Marketing Haarlem opende het evenement om 18:00 uur. Dit deed zij samen met Floortje Dessing, tv presentatrice en onderneemster in de Anegang, en dansschool Lydia’s Dance Center uit Haarlem.

Maak een reis door de tijd tijdens de Haarlem ShoppingNight 2012

Het singer-songwritersduo KOFFER zorgde voor muzikale omlijsting. Op de hoek Anegang/Kleine Houtstraat werd op feestelijke wijze de jaren 60 locatie van het kunstproject ‘Time by Artists’ onthult. Dit openingsmoment vormde de aftrap voor de verschillende shoppingnight-programma’s in de Haarlemse winkelstraten en het kunstproject ‘Time by Artists’.

Shoppen en entertainment
Winkeliers pakken ook dit jaar weer flink uit en trakteren het publiek op leuke activiteiten, kortingsacties, live muziek, straattheater, hapjes, drankjes, workshops en modeshows. Op dertien locaties in binnenstad vinden bijzondere activiteiten plaats. Reis terug in de tijd en ontmoet in de Schagchelstraat belangrijke historische figuren uit de Haarlemse geschiedenis. Ervaar het ultieme ‘jaren-50-dagje-weg-gevoel’ in de Zijlstraat. Waan je in de jaren ’60 in de Anegang en de Kleine Houtstraat, met John Lennon en Yoko Ono in bed bij ‘De Kroon’, oldtimers, rollerskate girls en natuurlijk muziek uit de sixties. De Gierstraat en het Proveniersplein hebben zich laten inspireren door de seventies en op het Hortusplein toont de Zero’s Fashionshow de nieuwste collecties met een knipoog naar het afgelopen decennium. In de Koningstraat kun je ‘Koninklijk shoppen’ en op het Stationsplein en in de Kruisstraat ontspannen en een reis naar ‘binnen’ maken tijdens een yogaclinic of een stoelmassage. Op de Oude Groenmarkt en de Botermarkt zijn er live optredens van respectievelijk de band LAGU en nostalgische muziek ‘The times are changing’.

Signeersessie Floortje Dessing
TV presentatrice, programmamaakster en schrijfster Floortje Dessing signeert tijdens de Haarlem ShoppingNight 2012 van 21:30 uur tot 22:00 uur haar nieuwe boek ‘De Groene Garde’, een fair trade kookboek en haar eerder verschenen reisboek ‘356 dagen onderweg’. De signeersessie vindt plaats in haar nieuwe winkel Nukuhiva aan de Anegang 24. Floortje Dessing is opgegroeid in Haarlem en omgeving en draagt de stad een warm hart toe. Kortgeleden opende ze hier haar derde fair trade winkel ‘Nukuhiva Haarlem’. Nukuhiva heeft ook vestigingen in Amsterdam en Utrecht.