Puincontainer in de brand gestoken in Leidsebuurt Haarlem

 

Haarlem – Een puincontainer is zaterdagochtend vroeg in de Leidsebuurt in de brand gestoken. Om even over vijf uur werd het vuur ontdekt en werd de brandweer gealarmeerd. Het afval dat in de brand stond zorgde voor veel rookontwikkeling, waardoor enkele straten vol met rook stonden en in een groot deel van de Leidsebuurt een brandlucht te ruiken was.

Nadat de brandweer door de smalle straatjes bij de brand was aangekomen hebben de brandweerlieden het afval uit elkaar gehaald en geblust. Vervolgens is met schuim het vuur volledig gedoofd en werd het afval weer terug in de container gegooid.

Een uur eerder werd er ook al een auto in de brand gestoken in de Leidsebuurt. Of de twee branden verband houden met elkaar is niet bekend. De politie zal een onderzoek instellen.