Scooterrijder ernstig gewond na botsing met auto in Amstelveen

 

Amstelveen – Een scooter en een auto zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag hard met elkaar in botsing gekomen op de Keizer Karelweg in Amstelveen. De bestuurder van de scooter vloog na de aanrijding enkele meters door de lucht en belandde uiteindelijk tegen een reclamebord aan. De scooter schoof na de aanrijding nog enkele tientallen meters door. De automobilist probeerde nog uit te wijken, maar kwam daardoor in botsing met enkele verkeerslichten.

Gezien de ernst van de verwondingen van de scooterrijder werden naast meerdere ambulances en de brandweer ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam opgeroepen.

De scooterrijder en de automobilist zijn door het ambulancepersoneel nagekeken en meegenomen naar het ziekenhuis voor verdere zorg. De bestuurder van de scooter lijkt er op dit moment ernstig aan toe te zijn.

De VOA(Verkeers Ongevallen Analyse) is ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen naar de exacte toedracht van het ongeval. Over de gehele kruising lagen diverse auto- en scooteronderdelen verspreid. De Keizer Karelweg, ter hoogte van de Graaf Aelbrechtlaan, was door het onderzoek geruime tijd afgesloten voor het verkeer.