Uitreiking Koninklijke Erepenning IJmuidense Voetbalvereniging Stormvogels

 

IJmuiden – Op vrijdag 1 juni 2012 ontving het bestuur van de Voetbalvereniging Stormvogels de Koninklijke Erepenning uit handen van burgemeester Weerwind. De uitreiking vond plaats om 20.00 uur op het sportpark van Stormvogels aan de Zuiderkruisstraat te IJmuiden.

De Koninklijke Erepenning werd toegekend ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Voetbalvereniging Stormvogels. Deze vereniging voldoet aan alle voorwaarden die verbonden zijn aan de toekenning van deze Koninklijke Erepenning.

IJ.V.V. Stormvogels in IJmuiden is een voetbalvereniging met een rijke historie en een mooie toekomst. Opgericht op 2 juni 1012, ontsproten uit een steeds groter wordende gemeenschap in, toen nog, een dorp aan zee. De combinatie van vis, visserij en Stormvogels is onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Een rijke historie vanaf 1912, met een korte periode van betaald voetbal in de jaren vijftig. Stormvogels leverde in die periode ook spelers aan het Nederlands Elftal, waarbij Piet Kraak wel de meest beroemde is. In 1963 werd het betaald voetbal afgestaan aan de fusieclub Telstar. Samen met V.S.V. werd Telstar opgericht en keerden zowel Stormvogels als V.S.V. terug naar de amateurs. In de periode 2001 t/m 2008 trokken Telstar en Stormvogels weer nader tot elkaar en fuseerden in die periode tot de vereniging StormvogelsTelstarCombinatie.

In 2008 werd deze fusie weer ontbonden en is Stormvogels weer gewoon Stormvogels, de ambitieuze en gezellige voetbalvereniging voor iedereen. Naast het zijn van een gerenommeerde voetbalvereniging, vervult Stormvogels al sinds jaar en dag een belangrijke rol in de IJmuidense gemeenschap. Ze geeft de jeugd en senioren kans op actieve en passieve recreatie, waarbij een belangrijke sociale rol is weggelegd voor de vereniging en haar kader om de jeugd in hun mooie en leuke vrijetijdsbesteding te bieden.