Vier personen te water na gezonken boot in Uitgeest

 

Uitgeest – Zaterdag aan het einde van de middag is bij de jachthaven van Uitgeest een boot gezonken. De hulpdiensten kregen de melding om even over vijf uur binnen, en rukte direct met groot materiaal uit. Onder andere een traumahelikopter uit Amsterdam en twee duikteams van de brandweer gingen met spoed richting het incident.

Op de boot waren vier personen en twee honden aanwezig. Hulpverleners hebben een persoon gereanimeerd waarna deze met spoed is overgebracht naar het ziekenhuis. Een andere persoon raakte onderkoeld. De twee andere opvarende kwamen er met een nat pak vanaf.

Een dierenambulance is ter plaatse gekomen om hulp te bieden aan de twee honden.

===

Goede reddingsactie door getuigen
UITGEEST, 23 juni – Rond 17.15 uur werd bij 1-1-2 gemeld dat er mensen te water waren geraakt in het water van het Uitgeestermeer. Politie, brandweer en ambulance zijn ter plaatse gegaan en na een zoekslag bleek dat een echtpaar uit Stompetoren even daarvoor samen met een groep jongeren een goede reddingsactie hadden gepleegd voor vier personen en twee honden: zij waren te water waren geraakt, nadat hun boot was gezonken.
Het echtpaar, een 63-jarige man en zijn 62-jarige vrouw uit Stompetoren, hoorden hulpgeroep en zijn direct naar de drenkelingen toe gevaren om ze de eerste hulp te verlenen. Tijdens deze reddingsactie kregen zij hulp van een groep jongeren van een waterpolovereniging. Door hun goede optreden konden alle drenkelingen uit het water worden gehaald.
Een van de drenkelingen, een 36-jarige vrouw uit Zuid-Scharwoude werd gereanimeerd door het echtpaar en is met spoed door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De overige drie drenkelingen, twee mannen en een vrouw, afkomstig uit Zuid-Scharwoude, Ede en Ulft werden eveneens overgebracht naar het ziekenhuis met onderkoelingsverschijnselen. De twee te water geraakte honden werden door de dierenambulance opgehaald en verzorgd.
De vrouw uit Stompetoren raakte helaas zelf door de reddingsactie lichtgewond en liep een gekneusde rib op.