Auto op z’n kant na aanrijding met vrachtwagen op A9 Spaarndam

 

Spaarndam – Een auto is vrijdag op de A9 ter hoogte van de Spaarndam op z’n zijkant tot stilstand gekomen na een ongeval. Rond kwart over negen kwam de de automobilist in botsing met de vrachtwagen, schoot vervolgens tegen de vangrail aan en kwam een stuk verderop op z’n zijkant tot stilstand.

Ambulance, brandweer en politie rukte uit om hulp te verlenen. De automobilist is na de eerste zorg per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Door het ongeval was er nog maar een rijstrook beschikbaar voor het verkeer. Dit zorgde voor de nodige vertraging voor het verkeer vanuit Alkmaar. Een bergingsauto heeft beschadigde auto weggesleept, de vrachtwagen kon op eigen kracht verder rijden.

===

Auto over kop geslagen
SPAARNDAM, 6 juli – Op de A9 bij Spaarndam is de bestuurder van een personenauto om 21.15 uur over de kop geslagen. De 33-jarige bestuurder uit Zwanenburg zat naar een regenboog te kijken, merkte opeens dat hij bijna tegen de vrachtwagen voor hem aanreed en is snel uitgeweken naar de eerste rijstrook. Daarbij is zijn auto in de slip geraakt, over de kop geslagen en tegen de vangrail tot stilstand gekomen. De bestuurder kon zelf zijn auto uit klimmen en is per ambulance uit voorzorg voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.