Dak van auto geknipt bij ongeval op A9 thv Zwanenburg

 

Zwanenburg – Op de A9 is woensdag aan het begin van de middag een auto bij een ongeval tegen de vangrail tot stilstand gekomen. Rond kwart over twaalf reed de bestuurster van de auto in de richting van Alkmaar, toen het ter hoogte van het Rottepolderplein mis ging.

De auto kwam door nog onbekende oorzaak in botsing met een vrachtwagen en een bestelbusje. Hierna reed de bestuurster tegen de vangrail aan. Brandweer, ambulance en politie werden opgeroepen om hulp te verlenen.

Omdat de vrouw mogelijk nek- en/of rugletsel had opgelopen moest het dak van de auto worden geknipt. De vrouw is vervolgens door de hulpverleners op een een veilige manier uit haar auto gehaald en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De VOA(Verkeers Ongevallen Analyse) is ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen naar de toedracht van het ongeval. Het verkeer op de A9 kon het ongeval via de meest linker rijstrook passeren, wat voor de nodige vertraging zorgde.