Motorrijder overleden bij ongeval op A4 in Hoofddorp

 

Hoofddorp – Op de A4 bij Hoofddorp is donderdagavond een motorrijder overleden bij een aanrijding. Het slachtoffer kwam rond kwart voor elf in botsing met een busje. Volgens getuigen reed de motor met hoge snelheid toen het mis ging. De motor kwam na de botsing 300 meter verder in de berm tot stilstand.

Helaas mocht hulp voor de man niet meer baten en overleed het slachtoffer ter plaatse. De politie is tot midden in de nacht bezig geweest met sporenonderzoek.

De A4 richting Delft was hierdoor een groot deel van de nacht afgesloten.

===

LEIMUIDERBRUG, 5 juli – Een motorrijder is donderdagavond op de A4 verongelukt bij een aanrijding met een bestelauto. De bestelauto reed over de A4 in de richting van Den Haag. De bestuurder van de bestelauto, een 52-jarige man uit Heerle, zag in zijn autospiegel een motorrijder aankomen.

De man wilde een rijstrook naar rechts opschuiven om ruimte te maken voor de motorrijder. Op dat moment hoorde hij een klap en zag hierna de motor zonder bestuurder voorbij komen. De motorrijder kwam half op de rijbaan half op de vluchtstrook terecht. De man heeft het ongeluk niet overleefd.

Verkeersongevalanalisten hebben onderzoek gedaan naar de precieze toedracht. De splitsing A4/A44 is enige tijd afgesloten geweest. Beide voertuigen zijn versleept en zullen nader worden onderzocht.