Politieagenten pakken moddergooiende jongens direct aan

 

Haarlem – Politieagenten hebben donderdagavond drie jongens de ramen van een kinderopvang schoon laten maken nadat ze deze met modder hadden ondergegooid. Rond half negen werd bij de politie gemeld dat drie jongens het gebouw van een speeltuin en kinderopvang met modder vies zaten te maken. Agenten zijn daarop richting de Van Oosten de Bruijnstraat gegaan en betrapte de jongens.

Na een stevig gesprek werd besloten om de jongens het gebouw zelf weer schoon te laten maken, in plaats van een bekeuring te geven. Nadat de gegevens genoteerd waren zijn de jongens naar huis gestuurd om een emmer met sop te halen. Ondertussen werden door de agenten de ouders gebeld.

Met een emmer sop en een spons hebben de jongens de ramen vervolgens weer grotendeels vrij gemaakt van de modder. Van twee jongens kwamen de ouders een kijkje nemen wat hun kinderen voor een rotzooi zij er van hadden gemaakt.

De jongens hebben voor het komende jaar een gebiedsverbod gekregen. Zij mogen de speeltuin en de kinderboerderij niet meer betreden.