Vrouw ernstig gewond bij verkeersongeval op Oudeweg in Haarlem

 

Haarlem – Een 71-jarige vrouw is donderdag aan het einde van de middag ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Oudeweg in de Waarderpolder in Haarlem. Om even over vijf uur stak de oudere dame de Oudeweg, ter hoogte van de Voormalige Oudeweg, met haar snorfiets de weg over. De vrouw kwam daarbij in botsing met een auto die bestuurd werd door een 19-jarige Amsterdammer.

Gezien de ernst van de verwondingen werd ook een traumahelikopter gealarmeerd. Deze landde op een grasveld nabij de Ikea. Het slachtoffer is met ernstig hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam.

De Oudeweg was door het ongeval enige tijd afgesloten. De VOA(Verkeers Ongevallen Analyse) is ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen naar de exacte toedracht van het ongeval.