Automobilist crasht na achtervolging door politie in IJmuiden

 

IJmuiden – De bestuurder van een auto is vrijdagnacht ernstig gewond geraakt na een achtervolging door de politie. De achtervolging eindigde rond kwart voor vier op de Heerenduinweg in IJmuiden, toen de bestuurder met zijn auto tegen een tankwagen aanreed.

De tankwagen stond net bij een tankstation om brandstof te lossen. De bestuurder van de auto reed met hoge snelheid tegen de tankwagen aan, en kwam daarna op z’n kop tot stilstand in de middenberm. Het motorblok van de auto belandde enkele meters verderop.

Diverse hulpdiensten, waaronder het traumateam uit Amsterdam, rukte uit om hulp te verlenen. De bestuurder is door de brandweer uit zijn auto geknipt en na de eerste medische zorg overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie is hierna geruime tijd bezig om alle sporen op het wegdek vast te leggen. De Heerenduinweg was hierdoor tot diep in de nacht afgesloten voor al het verkeer.

Waarom de bestuurder op de vlucht sloeg, is niet bekend.