Gasleiding lek geraakt door snoeiwerkzaamheden in Bloemendaal

 

Bloemendaal – De hulpdiensten hebben dinsdagavond geruime tijd aan de Midden Duin en Daalseweg in Bloemendaal gestaan. Rond zeven uur merkte voorbijgangers een gaslucht op en waarschuwde de hulpdiensten.

Uit metingen van de brandweer bleek dat er inderdaad een gasconcentratie hing. Onderzoek wees uit dat dit onder de grond vandaan kwam, waar eerder op de dag een boom was weggehaald. Vermoedelijk is daarbij de gasleiding lek geraakt.

Een energiebedrijf is ter plaatse gekomen om de boel verder te inspecteren. Omdat de concentratie erg minimaal was, is besloten om het lek morgen te laten dichten. De Adviseur Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Bloemendaal is in kennis gesteld. De straat was tijdens het incident afgesloten voor het verkeer.