Grote zoekactie naar inbrekers in Vijfhuizen

 

Vijfhuizen – De politie is vrijdagavond een grote zoekactie gestart naar twee inbrekers. De twee jongens van rond de 20 jaar deden aan het begin van de avond een poging tot inbraak. Toen de melding bij de politie binnen kwam rukte deze direct met meerdere eenheden en een politiehelikopter uit.

Diverse politie-eenheden hebben de wijk afgeblokt en zijn opzoek gegaan naar de twee mannen. Met een politiehond werd onder andere een nieuwbouwgebied bij de voetbalvelden nauwkeurig uitgekamd. Een politiehelikopter zocht vanuit de lucht mee naar de inbrekers. Ook werd burgernet ingezet om omwonende te vragen mee te kijken.

De politie liet in de loop van de avond weten dat een van de inbrekers door een politiehond is gepakt. Of de andere inbreker ook is aangehouden, is niet bekend.