Verkeersongeval op de Zeeweg in Overveen

 

Overveen – Een automobilist is in de nacht van vrijdag op zaterdag over de kop geslagen bij een verkeersongeval op de Zeeweg. Om even voor twaalf uur raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt, kwam in de berm terecht en sloeg over de kop.

Hulpdiensten rukten direct uit om hulp te verlenen. Wonder boven wonder raakte de bestuurder niet gewond en kon na een controle de ambulance verlaten. Tegen over de politie verklaarde de man dat er een hert overstak waarvoor hij moest uitwijken. Een blaastest wees echter uit dat de man vermoedelijk te veel gedronken had, waarna hij is aangehouden.

Op het politiebureau is een uitgebreidere blaastest bij de man afgenomen. De beschadigde auto is door een bergingswagen weggesleept. De Zeeweg was door het ongeval in de richting van Zandvoort enige tijd afgesloten.