Zeven rijbewijzen ingevorderd bij alcoholcontroles in Haarlem

 

Haarlem – De politie hield het afgelopen weekend op diverse plekken alcoholcontroles. Vrijdagavond werden er in totaal 475 bestuurders gecontroleerd op de Fonteinlaan en de op de Turfmarkt. Op de Fonteinlaan hadden er negen teveel gedronken. Op de Turfmarkt waren dat er zes.

Van deze 15 betrokkenen waren er zeven beginnend bestuurder. De politie vorderde drie rijbewijzen in, twee van bromfietsers en één van een automobilist.

Zaterdagavond controleerden de politiemensen op alcoholmisbruik op de Gedempte Oostersingelgracht Van de 390 bestuurders die werden gecontroleerd hadden er 18 te diep in het glaasje gekeken. De politie heeft drie rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die veel te veel hadden gedronken. Eén bestuurder kon ook zijn rijbewijs inleveren omdat hij weigerde mee te werken aan een ademanalyse.