Hulpdiensten rukken uit voor straaljager in Haarlem

 

Haarlem – Een straaljager heeft zondagmiddag voor heel wat opschudding gezorgd in Haarlem. Om even over twee uur was de man bezig om voor zijn huis zijn radiografisch bestuurbare straaljager te testen. Hierbij kwam enige rookontwikkeling vrij, wat voor een buurtbewoner voldoende reden was om direct 112 te bellen.

De brandweer en politie rukte direct met spoed uit richting de Helmlaan. Bij aankomst van de brandweer kwam de man al vertellen dat er niets aan de hand was en dat hij bezig was met het testen van zijn straaljager.

De brandweerlieden en politieagenten hebben vervolgens nog een demonstratie en uitleg over de straaljager gekregen. Naast een enorm kabaal kwam er uit de straalmotor ook een fikse rookwolk.

De man heeft de hulpdiensten beloofd om zijn straaljager in het vervolg niet meer op straat te testen.