Zoektocht naar brand langs het spoor in Haarlem

 

Haarlem – De brandweer is maandagavond enige tijd opzoek geweest naar een brand langs het treinspoor in Haarlem. Om even over tien uur kwam de melding binnen dat er langs het spoor ter hoogte van de Pijlslaan een brand zou woeden.

Bij aankomst van de brandweer en politie was er op het eerste oog geen brand zichtbaar. Politieagenten zijn de autoboulevard bij de Pijlslaan afgegaan, maar ook daar was geen brand te vinden. Terwijl een agent langs het spoor in de richting van Heemstede liep, zijn de brandweerlieden via de Van ’t Hoffstraat naar de spoorwegovergang bij de Westergracht gereden.

Na enige tijd zoeken was er vanaf deze locatie wel iets zichtbaar wat op een brandje leek. Zo’n 100 meter verderop bleek dat er bij een woning een vuurkorf in de tuin stond te branden.

Voor de hulpdiensten viel er weinig meer te doen, waarna de brandweer en politie zijn teruggekeerd. De bewoner is gevraagd om in het vervolg op te letten en de vlammen in de vuurkorf te beperken.