Auto-inbreker rijdt tegen boom aan bij achtervolging in Haarlem

 

Haarlem – Een achtervolging van een auto-inbreker is vrijdagnacht op de Boerhaavelaan tegen een boom geĆ«indigd. Politieagenten hadden de auto-inbreker in de Louis Pasteurstraat betrapt en zette de achtervolging in. Op de Boerhaavelaan verloor de man de macht over het stuur, en knalde tegen een boom aan.

Omdat de man door de klap tegen de boom mogelijk ernstig gewond was geraakt werden naast enkele ambulances ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam opgeroepen. Hulpverleners hebben de man in de auto gestabiliseerd en vervolgens uit de auto gehaald. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Het traumateam hoefde niet meer in actie te komen, en kon na aankomst al weer snel terugkeren naar Amsterdam.

In de auto troffen agenten diverse gestolen goederen aan. Deze spullen zijn in beslag genomen. Omdat er ook een politieauto betrokken was bij de aanrijding is de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) uit Amsterdam ter plaatse gekomen om een sporenonderzoek in te stellen.

De Boerhaavelaan was door het incident tijdelijk afgesloten voor het verkeer.