Auto knalt tegen lichtmast aan op Delftplein in Haarlem

 

Haarlem – De bestuurder van een auto is in de nacht van zaterdag op zondag tegen een lichtmast aangereden. Het ongeval vond rond tien over twee plaats op het Delftplein, in de richting van Santpoort-Noord.

Door de klap brak de lichtmast af waardoor diverse onderdelen op de busbaan terecht kwamen. Een ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben de bestuurder nagekeken, maar kwam er zonder verwondingen van af.

Een blaastest wees uit dat de bestuurder vermoedelijk teveel alcohol had gedronken. De man is aangehouden en een tweede blaastest op het politiebureau zal moeten uitwijzen of de man daadwerkelijk teveel alcohol had gedronken.

Een bergingsauto heeft de beschadigde auto in de loop van de nacht weggesleept.