Brand bij De Herberg aan het Westerhoutpark in Haarlem

 

Haarlem – In de nacht van zaterdag op zondag is er rond kwart over een brand ontstaan bij De Herberg aan het Westerhoutpark. Bij kookwerkzaamheden ging er iets mis, waardoor het automatische brandalarm afging. Nadat bleek dat er daadwerkelijk brand was, schaalde de brandweer op en kwamen meerdere hulpdiensten ter plaatse.

De kamer waar de brand was ontstaan, stond bij aankomst van de brandweer al vol met rook. De brandweerlieden hadden het brandje snel geblust.

Omdat er mogelijk meerdere mensen in het pand rook hadden ingeademd kwamen drie ambulances ter plaatse. Uiteindelijk bleek dat er gelukkig niemand gewond was geraakt en iedereen zichzelf op tijd in veiligheid had gebracht.

De brandweer heeft alle ramen opengezet en met een overdrukventilator de rook uit de woning geblazen. Na een klein uurtje konden de bewoners weer naar binnen en konden de hulpdiensten weer terugkeren.