Dode bij brand in wooncentrum Badhoevedorp

 

Badhoevedorp – Bij een brand in een woonkamer van een appartement van wooncentrum De Schuilhoeve is zondagochtend een 80-jarige man overleden. Rond half negen merkte een bewoonster van de derde verdieping op dat er rookontwikkeling was en waarschuwde de hulpdiensten.

In een kamer op de eerste etage bleek brand te woeden. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd om het slachtoffer te redden, maar was echter helaas al overleden. Het vuur was bij aankomst van de brandweer al bijna volledig gedoofd.

Ambulancebroeders hebben een persoon nagekeken op rookinhalatie, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het incident.

Diverse bewoners van anders appartementen kwamen geschrokken kijken wat er aan de hand was. Het wooncentrum hoefde niet ontruimd te worden.