Man(33) ernstig gewond bij steekpartij in de Jansstraat

 

Haarlem – Bij een steekpartij is zaterdagavond een 33-jarige man gewond geraakt. De steekpartij vond rond kwart over tien plaats in de Jansstraat in het centrum van Haarlem. Direct werden meerdere ambulances en politie-eenheden gealarmeerd om hulp te verlenen en de daders te zoeken.

De gewonde man is door ambulancebroeders aan zijn verwondingen behandeld. De man is met meerdere steekwonden met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar hij meteen geopereerd is.

De politie heeft direct een grote zoektocht op touw gezet om de daders te arresteren. Met meerdere eenheden werd in de omgeving uitgekeken. Uiteindelijk zijn op de Zomerkade vier verdachten in de leeftijd van 14 tot 18 jaar aangehouden. Alle vier personen zijn overgebracht naar het politiebureau.

In de Jansstraat heeft de Technische Recherche een uitgebreid sporenonderzoek gehouden. Hierbij is onder meer met een speurhond gezocht naar voorwerpen welke de verdachten tijdens hun vlucht mogelijk hebben weggegooid. De Jansstraat was door het onderzoek tot ongeveer 01:00 uur afgesloten.