Scooterrijdster ernstig gewond bij ongeval op Spaarndamseweg

 

Haarlem – Een 19-jarige scooterrijdster is maandag aan het einde van de avond ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Spaarndamseweg in Haarlem-Noord. Rond kwart voor twaalf reed de vrouw in noordelijke richting toen het ter hoogte van de Zaanenstraat mis ging en ze tegen een paal aan reed.

Het slachtoffer kwam ten val en raakte ernstig gewond. Twee ambulances, de politie en het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam werden opgeroepen om hulp te verlenen.

Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend. De arts van het traumateam is bij de ambulance ingestapt om tijdens de rit naar het ziekenhuis medische ondersteuning te verlenen. Het slachtoffer is vervolgens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft de scooter meegenomen naar het politiebureau.