Huizenblok ontruimd door kapotte gasleiding in Badhoevedorp

 

Badhoevedorp – In de Pascalstraat in Badhoevedorp hebben de bewoners van acht woningen vrijdag aan het einde van de ochtend hun woning moeten verlaten. Rond kwart voor twaalf werd bij werkzaamheden een gasleiding geraakt, waardoor het gas onder de woning terecht kwam en zich verspreidde naar de naastgelegen woningen.

De brandweer van Badhoevedorp en Schiphol kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De bewoners van het huizenblok werden door de politie geƫvacueerd en moesten tijdelijk elders onderkomen zoeken.

Energiebedrijf Liander heeft de gasleiding afgesloten waarna begonnen kon worden met de reparatiewerkzaamheden. De brandweer heeft gedurende het incident diverse metingen uitgevoerd. Rond half twee konden de bewoners weer terugkeren naar hun woning.

De reparatiewerkzaamheden zullen nog tot in de loop van de middag duren. De brandweer zal aan het einde van de middag nog een laatste meting uitvoeren.